Khamis, 17 Mac 2011

Rahsia Tarikh Lahir dalam Islam...

Salam....

Yaa... Pada kali ini sudah masuk 2 kali xpegi kelas klu kner Bar baru padan muka aku. Degil betol mngkin sbb tarikh lahir kot hehehe Cerita kali ini bertemkan islamic, sbb entry sebelum nier dah full ngan kemodenan jd kita ingat balik asal diri kita.. ( paham ker aper yg aku maksudkan)... Sebenarnya bender nie dah masyhur kat dalam Fb kan tu sbb aku tau hehe..

pelik btol aku ngan budak uum nier.. minat btol bender2 mcm tu.. aku guner fb untuk main game jer.. (yg lain xberaper tau nk guner sbnrnyer)

ok2 ni ader beberapa aplikasi yang bleh digunakan untuk konvert tarikh lahir hijrah ke masihi atau sebaliknya.. senangkan..♥ ♥ ♥ hehe.. tak payah la nk bukak fb tuk tahu rahsia tarikh lahir... (nama pun rahsia kner lah btol2 rahsia )..

oleh sebab aku nier peminat software jd aku cuber gak dapatkan material nier untuk dikongsi bersama.. ermm..

• First kener download dulu bender nier tuk mudahkn korang tahu bulan Islam aper korang lahir... Hijri-Gregorian Converter (Download jgn xdownload rugi tu... klik jer) sebab yg kita selalu igt lahir dlm tahun n bulan masihi..


• Pastu bler dah tau lahir dalam bulan aper check la ciri2 sifat peribadi.. kat bawah nier tengoklah kot2 btol....


Muharram
Seorang yang pendiam, sihat pemikirannya. Mungkin akan menjadi bodoh jika tidak mendapat didikan sempurna, walaupun begitu jika dididik dengan baik, dia boleh menjadi cerdik kerana bakat fikiran yang pintar cerdas ada padanya. Dia mempunyai keinginan yang baik dan selalu berada dalam selamat.

Safar
Tabiatnya buruk. Tidak suka mengakui kesalahanya. Ibu bapanya perlu mendidiknya untuk menghilangkan tabiat itu, jika tidak kehidupannya menjadi susah. Walaupunbegitu, sekiranya dia melakukan sesuatu untuk kepentingan dirinya, selalunya ia akan mendatangkan hasil.

RabiulAwal
Perwatakannya baik, mungkin dia akan mendapat pangkat besar, menjadi orang berpengaruh atau kaya tanpa diduga dalam pekerjaan, ramai yang menyenanginya. Sifat negatif dirinya termasuklah kurang sabar, hatinya keras, dan mudah marah.

RabiulAkhir
Perwatakanya jahat. Hatinya tidak tetap. Fikiran dan kemahuannya lemah, buruk nafsunya, kasar wataknya, mudah mengangkat tangannya. Kehidupan menjadi sukar kerana tabiat buruknya. Ibu bapanya menempuh kesukaran dalam mendidiknya.

JamadilAwal
Dia mempunyai tingkat keyakinan diri yang tinggi. Berani dan nekad. Kadangkala melakukan sesuatu yang bodoh atau bahaya. Walau begitu, keberanian dan tekadnya akan menunjukan hasil usahanya, kadangkala menemui kegagalan juga .

JamadilAkhir
Wataknya berani, dia hormatkan orang lain. Berbagai kepandaian ada padanya. Bila dia tahu dia salah atau keliru, dia mudah mengakuinya, bila dia tahu dia benar, pendirianya keras tidak mahu mengalah. Semasa kecil ibubapanya perlu mendidiknya dengan baik agak terserlah sifat-sifat yang baik itu, kerana jika betul didikannya, masa dewasa ia akan menyenangkan kedua orang tuanya.

Rejab
Semasa kecil dia degil dan nakal. Ibubapanya patut mendidik dengan baik agar dapat menerapkan nilai-nilai yang baik. Ketika dewasa, dia suka bersikap merendahkan diri dan tidak tahu menahu. Ini agak berlainan dari sikapnya semasa kecil bagaimanapun hidupnya selamat dan sentosa .

Syaaban
Perwatakanya baik, hidup selamat rezekinya tidak putus-putus. Waktu kecil mudah mengalah bila bermain dengan kawan-kawan. Kelakuan baik, berbudi bahasa hingga semua orang suka kepadanya. Masa dewasa ia akan berjaya dalam segala dalam kerjayanya dan mudah mendapat rezeki .

Ramadhan
Dia baik, pendiam, suka merendahkan diri. Dia tidak angkuh kepada teman yang dikenali. Tidak suka membanggakan dirinya dan kehidupannya selalu selamat.

Syawal
Perwatakan keras. Hatinya keras. Tidak suka dikalahkan oleh orang lain. Hal ini membahayakan kehidupannya, oleh itu ibu bapa perlulah mendidiknya dengan betul bagi menghilangkan tabiat buruknya, jika tidak, kehidupanya menjadi susah kerana perangai keras hatinya dan dia selalu bergaduh terutamanya dalam hal mencari rezeki .

Zulkaedah
Perwatakannya pendiam. Banyak perkara baik pada dirinya berubah menjadi buruk. Dia terlalu banyak berfikir, sifat ini akan membuahkan hasil yang baik dalam kehidupannya. Tetapi oleh kerana terlalu banyak berfikir, dia kadangkala menjadi keliru. Seharusnya dia bertindak tanpa terlalu banyak berfikir untuk mendapat hasil yang memuaskan.

Zulhijah
Jika dia jahat dia terlalu jahat, jika dia baik terlalu baik pula. Dia sering mendapat padah dari perbuatannya sendiri. Dia sukar mengawal perasaanya, kadangkala terlalu berlebih-lebihan atau sebaliknya. Oleh kerana dia tidak dapat memberikan garis pemisah,dia sukar mempertimbangkan baik buruk perbuatanya. Dia seringkali menyesal kerana kurang pertimbangan.

• Haa!!! bnyak tol keburukn diri ....konferm btolah tu haha.. jgn taksub sgt, bnder nier andaian shj...

owh.. nier hadiah tuk korang bg nk cek sifat atau sikap mengikut tarikh lahir... ( dari Dr. Fadhilah Kamsah)

Download : Detail Diri

Tiada ulasan:

Catat Ulasan